Telefon
Facebook
WhatsApp
İnstagram

Firmamız, üretim ve hizmet alanlarında müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutma hedefiyle hareket etmektedir. Roveka Treyler Römork şirketi deneyimli ve uzman kadrosu ile güvenirlik, işlevsellik ve modern tasarımın yanı sıra mümkün olan en iyi güvenliği ortaya koyan ve geniş treyler, römork ve konteyner üretim yapmaktayız.

İLETİŞİM

Römork (Çekme) Karavan Belgelendirme: Sıfırdan Tescile Tüm Süreçler

Römork (Çekme) Karavan Belgelendirme:  Sıfırdan Tescile Tüm Süreçler
  • 22 Ocak 2022, 13:06

Römork (Çekme) Karavan Belgelendirme: Sıfırdan Tescile Tüm Süreçler

Karavan üretiyor veya üretmeyi planlıyor olabilirsiniz. Karavan üretiminin en önemli adımı belgelendirmedir şüphesiz. Size tüm hatlarıyla karavan belgelendirme süreçlerini anlatmaya çalışacağız.

Sürecin özeti şöyle; planlama ve hazırlık, kalite sistemi ve WMI kodu tahsisi, üretim, test ve belgelendirme, satış ve tescil.

Planlama ve Hazırlık

Öncelikle üretiminizin hangi ağırlıklar ve boyutları kapsayacağını belirlemeniz gerekiyor. Kullanacağınız aydınlatma ürünleri, camlar, dingil-fren sistemi (AL-KO vb.) gibi seçenekleri belirleyip tüm bu aksamların E onaylarını ve frenli sistemlerde uyumlu fren hesaplarını tedarikçilerden temin ediyorsunuz. Akabinde üretiminizin çeşitlerine göre imalat çizimleri yapılıp ürünlerin ticari adları ve tipleri belirleniyor.

Kalite Sistemi ve WMI Kodu Tahsisi

Bir üreticinin mutlak surette sahip olması gereken kalite sistemi hem bugünü hem yarını garanti altına alır. Bu nedenle geçerli ve denetime açık bir kalite sistemi kurulup bunun düzenli yürütülmesi en uygunu olacaktır. Ayrıca bu sistemin standartlara uygun şekilde belgelendirilmesi çeşitli avantajlar sağlayacaktır. Üretim öncesi son olarak WMI kodu tahsisi yapılması gerekmektedir. TSE üzerinden alınan bu kod ile şasi numarası oluşturulması için size 3 veya 6 haneli bir kod verilir.

Testler ve Belgelendirme

TÜV SÜD gibi uluslararası belgelendirme hizmeti veren kuruluşlardan test ve belgelendirme süreçleri için destek almanız gerekiyor. Test uzmanları gerekli mevzuatlarda (Fren, aydınlatma, kütle-boyut vb.) testleri gerçekleştirip sizin oluşturacağınız dokümanlar ile (Bu aşamada teknik servisin talep ettiği dokümanlar hazırlanır.) onay başvurusu yapar. Avrupa ülkelerinden alacağınız tip onay belgesi ile artık üretiminiz belgelendirilmiştir. Bu noktada O1, O2 kategorisi ve tek dingil iki dingil gibi seçenekleri oluşturmuş ve müşteriye hazır hale getirmiş olursunuz.

Satış ve Tescil

Her satış için size gerekli olan şey uygunluk belgesi. Tip onay belgesine istinaden her ürettiğiniz araca teknik özellikleri tanımlayan uygunluk belgesini ve alt idari dosyaları oluşturup satışını ve tescilini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Süreler ve Maliyet

Tüm bu işlemler için (üretim hariç) harcayacağınız süre yaklaşık 2-3 aydır. Aynı zamanda size maliyeti ise tek bir tipte 30000 TL civarında olur. Kalite sistemi WMI kodu tahsisi için harcayacağınız masraflarla ile size toplam maliyeti 50bin TL’yi geçmeyecek bir süreç uzun vadede büyük kazançlar sağlamanıza yardımcı olacaktır. Belgenizin karşılığında KOSGEB ve İhracatçılar Birliği gibi destek veren kurumlardan sorunsuz geri dönüş alıp belge maliyetlerinizi en aza indirebiliyorsunuz.

Sorularımızı yanıtlayan TÜV SÜD Homologasyon ekibine teşekkür eder onlara otomotiv@tuv-sud.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Yorumlarınız ve sosyal medya hesaplarımızdan sorularınızı bize iletebilirsiniz.


Etiketler :
Paylaş :

Bize Soru Sorun
Bizimle iletişime geçmek ve soru sormak için iletişim butonuna tıklayınız.

İLETİŞİM